Steel Tongue Drums

Met onze Constellation serie  ervaar je hoe gemakkelijk het is om een Steel Tongue Drum te bespelen. De Drum staat bekend om zijn warme klank, daarnaast is het formaat van 28 cm ideaal om mee op pad te nemen.

Afhankelijk van de toonsoort zijn de Tongue Drums beschikbaar met 8 (A-mineur, G-majeur) of 9 slagvlakken (Lydian, AkeBono).  Hieronder vind je de toonsoorten waarin wij de Constellation Tankdrum momenteel beschikbaar hebben. 

Diameter

28 cm

Gewicht

2.6 kg

Prijs

v.a. €199,-

Uniek

Warm Geluid

Tongue Drum

De Constellation Series

Al onze Steel Tongue Drums worden met de hand vervaardigd en meerdere malen nauwkeurig gestemd. Hierdoor behouden onze drums nog jaren lang het magische geluid waar ze om bekend staan.

  • Met een diameter van 28 centimeter ideaal om mee op stap te nemen.
  • Door de specifieke samenstelling van tonen kan je geen verkeerde toon spelen.
  • Het ronde design zorgt voor een warme klank

Welke Toonsoort past bij mij?

Onze Tongue Drums of Tankdrums zijn beschikbaar in verschillende toonsoorten. Het is dan ook niet gek dat je misschien niet helemaal weet welke toonsoort je moet kiezen. Wij kunnen je hierin allerlei adviezen geven, maar het belangrijkste is dat jij kiest voor het instrument wat jou het meeste aantrekt. Over het algemeen wordt een mineur toonsoort als een zwaardere / meer melancholische klank ervaren. Waar een majeur toonsoort een lichtere / meer euforische klank produceert. Het is belangrijk om je te realiseren dat iedereen een eigen smaak heeft en dat wij je vooral adviseren om  het geluid te kiezen wat jou het meest aanspreekt.

Hoe Leer ik een Tongue Drum te bespelen?

Het is geen enkel probleem als je nog geen ervaring hebt met het bespelen van een Tongue Drum (ook wel Tankdrum). Het instrument is vrij makkelijk om te leren spelen, hier zijn een aantal redenen voor. Allereerst zijn het instrumenten die op gevoel gespeeld dienen te worden. Je bespeelt dus de tonen die jij mooi vindt klinken en daarmee kun je geen foute tonen spelen! Daarnaast zorgt de zuivere, harmonieuze toonsamenstellingen ervoor dat je geen verkeerde klankcombinaties kunt aanslaan. Neem vooral de tijd en spelenderwijs zul je het instrument ontdekken.

Meer van onze Collectie

nl_NLDutch