Meditatie en Spirituele Instrumenten

Didgeridoos

Beleef onze authentieke didgeridoos.

Tongue Drums

Beleef onze zuivere Tongue Drums.

Handpannen

Beleef onze handpannen. 

Accesoires

Meditatie en Spirituele Instrumenten

Ben jij op zoek naar een instrument wat jou kan helpen bij je meditatie en verdere spirituele ontwikkeling? Dan is het aanschaffen van een  Hanpan, Tongue Drum of Didgeridoo een stap in de goede richting. Naast het plezier wat het bespelen van deze muziekinstrumenten met zich mee brengt, zijn de instrumenten ook uitermate geschikt voor andere doeleinden.

  • Ontspannen
  • Ontstressen
  • Mediteren
  • Muziektherapie
  • Spirituele ontwikkeling

Wat maakt instrumenten geschikt voor Meditatie en Muziektherapie?

De afgelopen jaren is er steeds meer bekend geworden over de kracht van muziek. De meeste mensen kunnen zich wel iets voorstellen bij het volledig ontspannen en onstressen wanneer je muziek ervaart. Daarnaast kunnen geluiden of klanken enorm intens zijn en ook emotionele uitingen teweeg brengen. 

Resonantie, Vibratie, Meditatie en Muziektherapie

Geluid heeft een bepaalde resonantie. Dit wil zeggen, hoe lang een geluid aan blijft houden wanneer de bron van het geluid verwijderd is. Een Handpan of Tongue Drum heeft een lange resonantie. De klank is nog seconden lang te horen nadat je het instrument aanslaat. 

Deze resonantie in combinatie met de vibratie (snelheid waarmee geluid beweegt) en het ritme van de speler zorgen voor de enorme positieve effecten die de Handpan, Tongue Drum en Didgeridoo kunnen hebben bij muziektherapie. Veel van de postieve effecten van deze instrumenten zijn ook te ervaren tijdens het mediteren, beoefenen van yoga of andere spirituele uitingen. Binnenkort zal in onze blog een artikel verschijnen over meditatie, muziektherapie en spirituele ontwikkeling.

nl_NLDutch