HET BEGIN

2017, ik kreeg voor het eerst een video te zien van een handpan. Ik wist niet wat ik hoorde, het geluid fascineerde me onmiddellijk en plantte bij mij een zaadje. Tijdens een reis naar Bali later dat jaar, kwam ik in contact met een aantal vakkundige instrumentenmakers. Deze ontmoeting zette alles in gang. Ik was onder de indruk van de passie die zij uitstraalden, de precisie en de kundigheid van hun werk. Zo zijn wij samen in gesprek gegaan om verschillende instrumenten te ontwerpen en realiteit te maken. De eerste Tongue Drums waren geboren.

Bekijk onze Mini-Film “The Art of Creating Our Handpan”.
Neem een kijkje achter de schermen en ervaar de passie waarmee onze instrumenten gemaakt worden.

DE WEG NAAR PERFECTIE

Samen hebben wij een studio opgezet, uitgerust met het beste gereedschap en apparatuur om de kwaliteit van onze instrumenten naar nieuwe hoogten te tillen. We experimenteren met verschillende materialen, toonsoorten, stemtechnieken en afwerkingen. Dit heeft geresulteerd in onze bijzondere collectie handgemaakte instrumenten. 

Ons doel is om instrumenten te maken die niet alleen een bijzonder geluid produceren, maar ook een uniek verhaal vertellen. Elk instrument dat we creëren is een bron van inspiratie en een ervaring op zich.

Oscar
Oprichter LIDAH

ONZE IMPACT

We zijn er trots op dat we teruggeven aan de lokale gemeenschap op Bali. Maatschappelijke betrokkenheid staat centraal in onze missie. Wij werken bijvoorbeeld alleen met lokale instrumentenmakers, die eerlijk worden beloond voor hun vakmanschap.

Daarnaast ondersteunen wij met een deel van onze opbrengsten lokale projecten. Zo zijn wij nauw betrokken bij YKPA Foster Home, een weeshuis dat de zorg draagt voor meer dan 40 kinderen. Met elke aankoop draag jij bij aan een beter Bali.

DE TOEKOMST

Duurzaamheid heeft een belangrijke plek in onze missie. Wij realiseren ons wat voor impact wij hebben op de wereld en streven naar een positieve bijdrage. Zo planten wij een boom in Indonesië voor elk instrument dat wij verkopen dat hout bevat. Wij proberen zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te recyclen en streven ernaar onze CO2 voetafdruk zoveel mogelijk te reduceren.

Bedankt dat je deel uitmaakt van ons verhaal en onze passie deelt. Door middel van geluid dragen we samen bij aan iets bijzonders.