Steel Tongue Drums

Met de Zephyr Serie Tongue Drum (ook wel Tankdrum genoemd) ervaar je hoe zuiver een Tankdrum kan klinken. Het ovale ontwerp zorgt voor een heldere klank die je raakt. Met een diameter van 36 centimer heeft de drum een indrukwekkend geluid. Hierdoor is de drum perfect te gebruiken voor meditatie, klanktherapie of andere spirituele doeleinden.

De Zephyr Tankdrum heeft 9 slagvlakken en is beschikbaar in de Equinox of Penta-C stemming.  Hieronder vind je Zephyr Tankdrums die wij momenteel beschikbaar hebben.

Diameter

36 cm

Gewicht

3.4 kg

Prijs

€299,-

Uniek

Helder Geluid

Tankdrum

De Zephyr Series

Al onze Steel Tankdrums worden met de hand vervaardigd en meerdere malen nauwkeurig gestemd. Hierdoor behouden onze drums nog jaren lang het magische geluid waar ze om bekend staan.

  • Door de diameter van 36 centimer heeft de drum een indrukwekkend geluid.
  • Perfect te gebruiken voor meditatie, klanktherapie of andere spirituele doeleinden.
  • Het ovale design zorgt voor heldere klank die je raakt.

Welke Tankdrum toonsoort moet ik kiezen?

Onze Tankdrums (Tongue Drums) zijn beschikbaar in verschillende toonsoorten. Het is dan ook niet gek dat je misschien niet helemaal weet welke toonsoort je moet kiezen. Wij kunnen je hierin allerlei adviezen geven, maar het belangrijkste is dat jij kiest voor het instrument wat jou het meeste aantrekt. Over het algemeen wordt een mineur toonsoort als een zwaardere / meer melancholische klank ervaren. Waar een majeur toonsoort een lichtere / meer euforische klank produceert. Het is belangrijk om je te realiseren dat iedereen een eigen smaak heeft en dat wij je vooral adviseren om de Tankdrum te kiezen met het geluid wat jou het meest aanspreekt.

Hoe Leer ik een Tankdrum te bespelen?

Het is geen enkel probleem als je nog geen ervaring hebt met het bespelen van een Tankdrum (ook wel Tongue Drum). Het instrument is vrij makkelijk om te leren spelen, hier zijn een aantal redenen voor. Allereerst zijn het instrumenten die op gevoel gespeeld dienen te worden. Je bespeelt dus de tonen die jij mooi vindt klinken en daarmee kun je geen foute tonen spelen! Daarnaast zorgt de zuivere, harmonieuze toonsamenstellingen ervoor dat je geen verkeerde klankcombinaties kunt aanslaan. Neem vooral de tijd en spelenderwijs zul je jouw Tankdrum ontdekken.

Meer van onze Collectie

nl_NLDutch